:: Welcome To Doctor Salam ::

همورو​ئید یا بواسیر چیست ؟
بیماری هموروئید بیماری رایجی است که نیمی از افراد در هر برهه ای از زندگی شان به آن مبتلا می شوند هموروئید یا بواسیر همان رگ های خونی بزرگ شده در ناحیه پایانی روده ( رکتال) ​می باشد که ​غالبا ماندن آن در درون مقعد به جز خونریزی مشکل دیگری به وجود نمی آورد به  این دلیل که درون مقعد عصب زیادی به منظور احساس درد موجود نیست ولی هنگامی که هموروئید یا بواسیر در ناحیه خارجی مقعد نمایان می شود به جز خونریزی، درد ناراحت کننده ای را نیز همراه دارد که اگر به آن توجه نشود بعد از مدتی  و با گذشت زمان منجر به کم خونی و عفونت و حتی باعث سرطان رکتال نیز می گردد.

همورویید 3

نشانه های بیماری هموروئید یا بواسیر
در زیر نشانه های هموروئید یا بواسیر را به طور خلاصه و فهرست وار برای شما می آوریم تا به محض بروز هر یک از این نشانه ها سریعا به پزشک متخصص مراجعه فرمائید.​
1- بروز درد در ناحیه مقعد در موقع دفع مدفوع
2- ظاهر شدن ترشح مخاطی (بلغمی) پس از اجابت مزاج
3- دفع ناقص مدفوع (موقعی که حس می کنید  روده شما بعد از دفع مدفوع هنوز به صورت کامل خالی نشده است)
4- به وجود آمدن برآمدگی در ناحیه مقعد
5- به وجود آمدن درد و خونریزی در ناحیه مقعد در زنان باردار
6- بی اختیاری مدفوع
7- به وجود آمدن التهاب و تورم ناحیه مقعد
8-  خارج شدن بالشتکهای عروقی از مقعد
9- خونریزی از مقعد
10- مشاهده رگه های خونی بر روی مدفوع یا همان مشاهده خون در مدفوع
11- خارش در ناحیه مقعد.

جهت مشاهده فیلم همورویید به ادامه مطلب بروید

انواع هموروئید یا بواسیر

                         همورویید 2

نشانه های هموروئید غالبا با توجه به موقعیت قرارگیری این بیماری متفاوت می باشد.  از این رو بیماری هموروئید یا بواسیر را میتوان به 3دسته تقسیم کرد:

1-هموروئید یا بواسیر داخلی        2-هموروئید یا بواسیر خارجی        3-هموروئید یا بواسیر ترومبوزه


هموروئید یا بواسیر داخلی
دراین حالت بالشتک هموروئید یا بواسیر از درون روده متورم می شود وفرد بیمار قادر به دیدن ولمس کردن این بالشتکها نمی باشد ودر بیشتر نمونه ها این نوع هموروئید یا بواسیر باعث درد وناراحتی در فرد بیمار نمیشود اما هنگام فشار آوردن در موقع دفع مدفوع باعث خراشیدگی توده هموروئیدی یا بواسیر شده که منجر به خون ریزی میگردد که تکرارآن باعث میشود به مرور زمان این بالشتکها به سمت خارج از مقعد کشیده شوند وفرد بیمارمبتلا به هموروئید یا بواسیر خارجی  شود

هموروئید یا بواسیر خارجی

این نوع از هموروئید یا بواسیر غالبا بسیار دردناک میباشند.هموروئید یا بواسیرخارجی در زیر پوست کناره مقعد ایجاد میشود واین بالشتکهای بواسیری به درد وخون ریزی حساس تر میباشند وغالبا فرد بیماراحساس خارش شدید میکند که توده با اولین خارش دچار خون ریزی میشود در بعضی از مواقع بواسیر یا همان هموروئید مانند کیسه ای پراز خون مشاهده میشود که این بالشتکهای پر خون خیلی دردناک ومتورم میشوند که مستعد پاره شدن وخون ریزی میباشند.

هموروئید یا بواسیر ترومبوزه
این نوع از بواسیر در لبه های کناری مقعد پدیدار میشوند واندازه آن همانند یک لوبیا میباشد که علل اصلی ایجاد آن زورزدن وفشار آوردن بیش از حدهنگام دفع مدفوع وکسانی که زیاد مینشینند مانند راننده کامیونها وموتور سوارها وغیره....وکسانی که ورزش های سنگین انجام میدهند وافرادی که جسم سنگینی را یکباره بخواهند بلند کنند اتفاق میافتد.این نوع از بواسیریا همروئید بسار دردناک بوده وظرف حداکثر چند ساعت به وجود می آید که باید بلافاصله به ​متخصص کلورکتال جهت درمان مراجعه کرد.

شیوه تشخیص هموروئید و بواسیر
رایج ترین نشانه های هموروئید، خونریزی کناره مقعد می باشد اما هر نوع خونریزی را نبایست به هموروئید مربوط کرد. بایست بدانیم که برخی انواع سرطان های روده ی بزرگ و پولیپ ها منجر به دفع خون در مدفوع می گردند. پس تشخیص نوع بیماری توسط دکتر بواسیر ( هموروئید) و متخصص کولورکتال بوسیله کولونوسکوپی (مشاهده داخل روده ی بزرگ از طریق لوله نوردار و مجهز به عدسی) امکان پذیر می باشد. مشاهده و معاینه دقیق توسط دکتر هموروئید و دست آخر رکتوسیگموئیدسکپی کلیدهای اصلی تشخیص هموروئید می باشند. هموروئید یا بواسیر بر پایه شدت آن به چهار گونه زیر دسته بندی می گردد.همینطور آزمایش های لازم در این مورد نقش مهمی را ایفا می کنند.
انواع درجات بواسیر یا هموروئید

بعد از معاینات بالینی فرد بیمار نسبت به شدت آن میتوان هموروئید یا بواسیر را به 4درجه تقسیم کرد:

بواسیر درجه1: سیاهرگ های گشاد شده اما هرگز از مخرج بیرون نمی گردند و فقط نشانه آنها خونریزی می باشد.
بواسیر درجه2: سیاهرگ های گشاد شده در زمان دفع از مخرج بیرون می شوند اما با پایان دفع مدفوع خودبه خود به درون مخرج برمی گردند.
بواسیر درجه 3: توده های هموروئیدی با دفع مخرج بیرون می گردند اما خودبه خود به درون مخرج بر نمی گردند بلکه باید آنها را با کمک دست به درون مخرج برگرداند.
بواسیر درجه 4: توده های هموروئیدی حتی به کمک دست نیز به درون مخرج بر نمی گردند و همواره در خارج از مخرج هستند.​

دلایل ایجاد هموروئید یا بواسیر
البته لازم به ذکر است که دلیل وعلت های اصلی پدیدار شدن بیماری بواسیر یا هموروئید در دست تحقیق و بررسی است اما عوامل متعددی در بروز وحتی حاد کردن بیماری بواسیر وجود دارد که عنوان های آن به شرح زیر است:
1-داشتن یبوست مزمن وطولانی مدت
2-داشتن اسهال مزمن وطولانی مدت
3-فشار آوردن وزورزدن بیش از حد هنگام دفع مدفوع مخصوصا در دوران یبوست
4-از بین رفتن قوای جوانی وتحلیل رفتن توان عضلانی در سنین بالا
5-عوامل ارثی وژنتیکی
6-بلند کردن اجسام سنگین که باعث فشار آوردن به سیاه رگهای مقعد یا راست روده میشود
7-کم تحرک بودن ونشستنهای طولانی مدت
8-دوران بارداری وحتی فشار آوردن هنگام زایمان های طبیعی
9-بالا بودن فشار خون
10-لواط
11-ایجاد سرطان روده بزرگ
12-داشتن بیماریهای کبدی
13-عدم استفاده از مواد غذایی پر فیبرومیوجات وسبزیجات
14-مصرف نکرن آب به صورت روزانه به مقدار لازم(حداقل8لیوان)
یبوست، به ویژه یبوست حاد و دراز مدت که با فشار آوردن موقع دفع مدفوع توام می باشد، اسهال، استفاده مداوم ، و زیاد از ملین ها ، موقعیت های ایستادن و نشستن های درازمدت و  تغذیه نامناسب با مواد فیبری، نبود تحرک لازم که باعث پایین آمدن قدرت عضلانی قسمت لگن می گردد و عوامل زمینه ای یا ژنتیکی از علت های پدید آمدن هموروئید می باشند. تجربیات نشان داده که در اشخاص مبتلا به هموروئید داخلی فشار داخلی قسمت تحتانی در حال استراحت بیش از اندازه نرمال بوده و توام با امواج غیرنرمال می باشد. خیلی از بیماران هموروئیدی دارای منشاء موروثی از طرف خانواده مادری می باشند.
اتساع وریدهای انتهایی راست روده که با پدید آمدن گره توام است هموروئید خوانده می شود. این بیماری برای نخستین بار به وسیله بقراط پدر علم پزشکی Hemorrhoids ــ خونریزی خوانده شد، ولی با توجه به اینکه خونریزی فقط در ۲۸ تا ۴۸ درصد بیماران دیده شده است اصطلاح هموروئید تنها شامل قسمتی از واقعیت مرتبط با این بیماری است.
 بالا رفتن فشار و اختلال در خارج شدن خون از گره های هموروئیدی باعث احتقان شبکه هموروئیدی و پدید آمدن بیماری می شود.
جریان خون وریدی در بافت ها نه تنها در اثر انقباض عضله های صاف دیواره سیاهرگها (به شکل غیر ارادی) بلکه بیشتر در نتیجه انقباض عضله های مختط (به گونه ارادی) است.
۱ــ پایین آمدن ظرفیت انتقالی وریدهای شبکه هموروئیدی
۲ــ افزایش ورود خون شریانی به گره های هموروئیدی که سازگار با ظرفیت خروجی و رمال سیاهرگها نمی باشد.
در افرادی که غیرفعال و کم تحرک می باشند بازگشت خون وریدی به قلب به دشواری جریان دارد، عضله های صاف دیواره سیاهرگها متحمل فشار و بار فیزیکی زیادی می شوند. این پروسه سرانجام منتهی به به نارسایی عمل سیاهرگ ها، کند شدن جریان خون در بافت های هموروئیدی راست روده و پدید آمدن لخته می شود.
 لخته های پدید آمده هم ظرفیت انتقالی وریدها را کاهش می دهند. گره های هموروئیدی در اثر اختلال در خروج خون بزرگ شده، باعث پدید آمدن برجستگی هایی در لایه مخاطی راست روده می شوند. این گره ها با توجه به موقعیت پدید آمدن شان به گره های خارجی، داخلی و یا مختلط تقسیم می شوند.

درمان بواسیر
 هنگامی که فرد مبتلا به بواسیر یا هموروئید توسط پزشک معاینه میگردد ونوع و درجه بواسیر آن تشخیص داده شد به صلاح دید پزشک از یکی از روشهای درمان هموروئید زیر جهت مداوای بیمارخود اقدام می کند.

درمان همورویید با لیزر
 آیا به کارگیری از لیزر در درمان بواسیر یا هموروئید اثرگذار می باشد؟
در زمانهای قبل به منظور درمان هموروئید یا بواسیر از عمل جراحی به شیوه باز یا سنتی بهره می بردند که عیب هایی مانند بیهوشی، خون ریزی، پانسمان های دراز مدت، درد پس از عمل جراحی، بستری شدن بیمار به مدت طولانی، عفونت و سایر موارد توام بود. ولی در حال حاضر با به کارگیری از فن آوری های لیزری و یا اشعه درمانی ( مادون قرمز) درمان همورئید یا بواسیر به یک عمل سرپایی با کمترین زمان ممکن رسیده که نتیجه های خیلی خوبی نیز نسبت به سابق دارد. قسمتی از برتری های این شیوه به شرح زیر است:

مزیت استفاده از لیزر در درمان هموروئید
1​- یکی از خوبی های به کارگیری لیزر در درمان هموروئید که خیلی مورد استقبال بیماران است این است که شخص مبتلا پس از عمل سرپایی احتیاجی به استراحت و بستری شدن ندارد و قادر است بدون درنگ پس از جراحی به سر و  زندگی اش برود.
2​- به منظور حذف کردن بافت هموروئیدی دیگر از چاقوهای جراحی  بهره نمی گیرند با به کارگیری از لیزر بافت را به راحتی بر می دارند و در هنگام برداشتن نیز لیزر قسمت پایانی اعصاب بریده شده را بازسازی می کند و پس از عمل جراحی سرپایی بیما درد و خون ریزی را در هیج جای قسمت های عمل شده ندارد.
3​- به کارگیری از لیزر در درمان هموروئید شخص مبتلا آشکار شدن برخی از بیماری های واگیر دار نظیر : هپاتیت و ایدز را به حداقل و یا هیچ میرساند به این خاطر که لیزر قسمت مورد عمل را بدون هر گونه میکروب و به طور کامل استریل مینماید.
4​- به کارگیری از لیزر منجر به ترمیم عروق لنفاوی می شود و ئر آخر سر ورم قسمت عمل شده پایین می آید.
5​- در درمان هموروئید با لیزر دیگر احتیاجی به بیهوشی شخص مبتلا نیست و به حالت سرپایی با بی حسی موضعی قابل درمان  است.
6​-  در درمان هموروئید با لیزر شخص مبتلا پس از عمل شدن گرفتار بی اختیاری مدفوع نمی گردد.
7​-  مدت زمان عمل جراحی هموروئید با لیزر کمتر از یک ساعت می باشد.

درمان همورویید با رابربند

یکی دیگر از شیوه های درمان همورئید با بستن کش لاستیکی یا رابربند می باشد که خیلی مورد توجه پزشک ها و مورد رضایت بیماران است.
این شیوه درمانی برای افرادی که مبتلا به همورئید درجه  2و3  می باشند خیلی کارگشا و اثرگذار می باشد و یا به تعبیری اشخاصی که گرفتار بیرون زدگی همورئید یا بواسیر از ناحیه مقعد هستند و بایست با دست آن را به درون  مقعد فرو کنند (درجه3) این شیوه درمانی بسیار اثرگذار است.
در این شیوه از درمان بواسیر به وسیله ابزاری یکبار مصرف حلقه ای لاستیکی را به دور بالای هموروئید می گذاریم و این کار رفته رفته باعث می شود مرحله های خون رسانی به بالشتک همورئید بریده گردد و با مداومت با گذشت 5 تا 10 روز آن ناحیه سیاه شده و خود به خود بیفتد، در این شیوه نیازی به بیهوشی نیست و با بی حسی موضعی به حالت سرپایی در مطب پزشک قابل عمل می باشد. از برتری های این شیوه آن است که این شیوه هیچ ریسکی برای ابتلا به بیماریهای عفونی در خود ندارد.

درمان همورویید با استپلر

یکی دیگر از شیوه هایی درمانی که در این سالیان خیلی شایع گشته جراحی هموروئید با استاپلر است. یکی از نشانه هایی که این شیوه را در مقایسه با جراحی همورئید به شیوه باز برتری می دهد درد حداقل این شیوه درمانی است.
این شیوه درمان بواسیر ، هموروئید کتومی منگنه‌ای یا هموروئید وپکسی با استپلر خوانده می‌شود که از جریان خون به بافت هموروئید خودداری می نماید و بخشی از مخاط شُل رکتوم را برمی دارد و هموروئید را به طرف بالا هدایت می کند. این شیوه معمولا با درد خیلی کمی در مقایسه با هموروئید کتومی توام می باشد و فرصت می‌دهد که بیمار هر چه زودتر به فعالیت روزمره اش برگردد. جراحی هموروئید با استپلر در هموروئیدهای گسترده و با درجه 3 و 4 اثرگذارتر می باشد و با عارضه های حداقلی هم توام می باشد.
منظور از از مبتلا ها به هموروئید درجه 3 و یا 4 افرادی می باشند که بواسیر دردآوری را تجربه می کنند و بالشتک همورئید آنها از مقعد خارج شده و بایست آن را به درون هل داد (درجه 3) و در بعضی خارج بودن بالشتکهای همورئید در بیرون از مقعد با درد خیلی زیادی همراه است و نمی توان آن را به درون هل داد و هدایت نمود. (درجه 4)

درمان همورویید به روش خانگی
هموروئید یا بواسیر بیماری خیلی رایجی می باشد که اشخاص در رده های سنی گوناگون به آن مبتلا می شوند ولی خیلی از اشخاص به خاطر خجالت از گفتن آن و مراجعه به پزشک اجتناب می کنند.
نوشته زیر به راه های تازه درمان این بیمارى اشاره ای دارد. امکان دارد نام هموروئید چندان برایتان آشنا نباشید اما مسلما واژه بواسیر را شنیده اید. باید بدانید که هموروئید همان بواسیر می باشد و یکى از بیمارى هاى رایج می باشد و تقریبا ۷۵ درصد اشخاص به خصوص اشخاصی که بیشتر از سی سال سن دارند در مدت زندگى شان به این بیمارى مبتلا مى شوند.

در این نوشته چند شیوه عملی به منظور پیشگیری و درمان هموروئید را می آوریم:
شستشوی کامل قسمت مقعد پس از دفع مدفوع که خوشبختانه ریشه در آداب هرروزه ما دارد و کار خیلی مناسبی می باشد، جزو نخستین سفارش ها به مبتلایان هموروئید در کشورهایی می باشند که این عادت خوب را ندارند .
کمپرس با آب گرم یکی از اثرگدارترین شیوه ها به منظور درمان و آرام کردن نشانه ها می باشد. به این صورت که هر روز چندیم مرتبه به ویژه پس از دفع مدفوع به مدت چند دقیقه در آب گرم با دمای ولرم بنشینند. برای این عمل می توان از یک لگن پلاستیکی که کاملاً تمیز شده، کمک گرفت.
به کارگیری توالت ایرانی در این موردها هرگز سفارش نمی شود به این خاطر که فشاری که می آورد وضعیت خارج ماندگی و بقیه نشانه ها را دو چندان می کند پس اگر در خانه توالت فرنگی ندارید می توانید از مدلهای صندلی هایی که به حالت توالت فرنگی ساخته شده اند، بهره ببرید.
یکی از اصلی ترین کارهای پیشگیرانه درمانی ، جلوگیری از یبوست و به وجود آمدن مدفوع ساخت می باشد که از فاکتورهای اصلی به وجود آمدن هموروئید شمرده می شود .
برای اینکار توصیه می شود از میزان کافی مواد غذایی دارای فیبر، انواع سبزیجات و میوه به ویژه میوه های ملین مانند گلابی ، آلو ، انجیر و ... نان سبوس دار و نوشیدن مایعات و به ویژه آب کافی در روز (تقریبا ۸ لیوان)‌ بهره بگیرید. از آنجایی که نبود تحرک کافی هم قسمتی از فاکتورهای پدیدآورنده زمینه ای شمرده می شود قرار دادن گونه ای فعالیت بدنی نظیر پیاده روی یا بقیه ورزشه های آرام در برنامه هر روزه توصیه می گردد.
در موردهایی که نشانه ها دوچندان می شوند، استراحت در وضعیت دراز کش به صورتی که قسمت پایین کمر بالاتر باشد و از ایستادن و نشستن درازمدت پرهیز کنید. باید توجه کنید که کارهای توصیه شده بایست همیشگی و به طور مداوم انجام شوند به این معنی که همیشه بایست از یبوست جلوگیری و مدفوع را نرم نگه دارید و از وضعیت های عمودی پرفشار ( ایستادن و نشستن درازمدت ) خودداری کنید.


جعبه دانلود





ادامه مطلب

برچسب ها درمان خانگی یبوست درمان لیزری یبوست درمان همورویید درمان یبوست علائم یبوست همورویید یبوست

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

نظرات ارسال شده


  1. زهرا: عااااالی بود بیزحمت اگ کانال دارید لینکشو بدید استفاده کنیم❤🙏🙏ممنننونم

    درباره ما

    دکترسلام

    نویسندگان

    جستجوگر

    شبکه اجتماعی

    مترجم بیان


    برچسب ها

      علت اضطراب دانستنی پزشکی دانستنی علمی زیبایی پوست زانودرد نفخ شکم غرغر شکم علت نفخ شکم علت غرغر شکم درمان نفخ شکم درمان غرغر شکم علت اروغ زدن علت آروغ زدن درمان آروغ زدن اروغ زدن چیست اروغ آروغ چیست مضرات نوشابه های گازدار مضرات نوشابه های رژیمی مضرات فراوان نوشابه فواید و مضرات نوشابه یبوست همورویید علائم یبوست درمان یبوست درمان همورویید درمان لیزری یبوست درمان خانگی یبوست غده فوق کلیوی غدد فوق کلیوی